REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaná kuřecí prsíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí plátky zapečené s pomazánkovým máslem, Hermelínem, rajčaty a kořením.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
4 ksrajčat
1 ksHermelínu
1 kspomazánkového másla
bez příchuti
180 mlsmetany
steakové koření
plnotučná hořčice
pórek
vegeta
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, hodně potřeme plnotučnou hořčicí, osolíme, posypeme vegetou a steak kořením a opečeme na pánvi z obou stran dozlatova
2. Nakrájíme rajčata na plátky, pórek na kolečka a osmahneme na pánvičce
3. Osmažené maso naskládáme do zapékací mísy, rajčata na pánvičce trochu podlijeme vodou, podusíme a přidáme k masu
4. Na pánvičce na troše oleje pak rozpustíme půlku pomazánkového másla (případně celé, když je více masa) a nalijeme na maso, poklademe plátky hermelínu a zalijeme šlehačkou, necháme zapéct v troubě cca 30 minut na 200 °C, až pěkně zezlátne povrch je hotovo.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy