Toto je snad nejjednodušší způsob úpravy kuřete, u nás velmi oblíbený. A s vařeným bramborem je to dokonalý obídek.
Ingredience:
1,3 kg | chlazeného kuřete |
100 g | másla |
2 lžíce | koření Zlaté kuře |
2 lžíce | oleje |
voda na podlévání |
Postup:
1. Kuře rozdělíme na polovinu, zakápneme olejem, posypeme kořením, které hezky do kuřete vmasírujeme
2. Dáme do pekáčku, přidáme polovinu másla a necháme 2 hodiny uležet
3. Přikryté pečeme v troubě na 200 °C, po půl hodině podlejeme trochou vody a přikryté pečeme asi 1 hodinu, během pečení poléváme výpekem a dle potřeby přidáme vodu, ale ne moc, tak akorát
4. Po hodině pečení odkryjeme, snížíme teplotu na 180 °C a necháme zezlátnout, teď poléváme výpekem častěji.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová