REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený pilaf s lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý a zdravý recept na Zapečený pilaf s lososem z receptáře webu Menugold.cz. Skvělý oběd či večeře, kterou nebudete vařit celou věčnost! :)


Ingredience:
Počet porcí: 4
4 ksfiletů lososa
200 gpilafu Menu Gold
80 gsýru eidam
30 gslunečnicového oleje
30 ghladké mouky
30 gcibule
400 mlvody
200 mlsmetany
čerstvé bylinky na dochucení
rybí koření
sůl

Postup:
  1. Do hrnce s vodou přidáme olej, sůl, smetanu a vsypeme pilaf. Vaříme 10 minut, poté necháme dojít pod pokličkou.
  2. Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný sýr, promícháme a poklademe na plech. Na směs položíme rybí filety, okořeníme rybím kořením a dáme zapéct.
  3. Pečeme, při teplotě 200 °C dokud nejsou filety hotové, tedy tak 15 až 20 minut.
  4. Do hotové směsi přimícháme nasekané čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, petržel, pažitka, bazalka, oregáno,…) dle chuti a promícháme. Podáváme ozdobené dle libosti.
Doporučení:

Kdo říká, že zdravé jídlo musí být zdlouhavé s kupou nejrůznějších surovin? Vyzkoušejte Pilaf Menu Gold, předpřipravenou sušenou směs bulguru, zeleniny a červené čočky. Večeři budete mít hotovou za 15 minut i s jistotou, že jste pro sebe i své nejbližší připravili zdravé a plnohodnotné jídlo.

Cena: 37,90 Kč

Více info na www.menugold.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Nezdržujte se na home office s přípravou jídla! Vyzkoušejte 6 rychlých menu do 30 minut!

Epidemie koronaviru a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace… To vše nás letos donutilo změnit stravovací návyky a začít se více otáčet v kuchyni. Vaření však nemusí být „časožrout“. Máme pro vás nápady na rychlé recepty na kompletní menu, které zabere jen chvilku a celá rodina se bude olizovat až za ušima… 

číst dále ...

Medu je letos méně, je ale kvalitní, říkají včelaři

Českého medu je letos méně, letošní výroba se možná přiblíží hodnotám z roku 1997, kdy se medu v novodobé historii Česka vyprodukovalo nejméně, konkrétně 4 532 tun. Na vině je letošní špatné počasí, které způsobilo úhyn značné části včelí populace, vysvětluje Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu a dodává, že i přes jeho nižší množství je jeho kvalita stále na vysoké úrovni.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

Exkluzivní perníčkový průzkum: Vánoce bez perníčků si neumíme představit

Pečení cukroví patří k nejstarším českým tradicím, které na rozdíl od jiných zvyků neztrácí na oblíbenosti. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánuje více než 62 procent Čechů utratit v letošním roce za vánoční cukroví stejný finanční obnos jako vloni. Mezi jedno z nejtradičnějších patří zajisté perníčky. Svátky bez nich si neumí představit 66 procent lidí. Potvrzuje to průzkum společnosti Albert*, který si nechala vypracovat v předvánočním čase napříč českými domácnostmi.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy