Plátky patizonů potřené utřeným česnekem, posypané sladkou paprikou, pepřem a solí, na ochucených plátcích pak rozprostřená vrstva mletého masa, ta zaklopená další vrstvou patizonů, vše zapečené v troubě, ke konci pečení přelité rozšlehanými vejci.
Ingredience:
2-3 ks | menší mladé patizony bez semínek |
3-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | vejce |
500 g | mletého hovězího masa |
sladká červena paprika | |
mletý pepř | |
strouhanka | |
kmín | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Patizony nakrájíme na 5 mm plátky a oloupeme.
- Mleté hovězí maso ochutíme pepřem, solí, přidáme trochu vody, aby se nám lépe vše spojilo.
- Zapékací misku vymažeme olejem, dno posypeme strouhankou a naskládáme vrstvu plátků patizonu, které potřeme utřeným česnekem, posypeme sladkou paprikou, pepřem, solí. Na patizony rozprostřeme vrstvu mletého masa, další vrstvu opět tvoří okořeněné patizony.
- Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 30 minut, při 160 °C. Před koncem pečení přelijeme pokrm rozšlehaným vejcem.
Zapečené patizony podáváme nejlépe s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek