REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený patizon plněný masovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabaný patizon naplněný pomletým masem orestovaným spolu s cibulkou a kořením, zapečený v troubě.


Ingredience:
1 kspatizonu
1 ksčesneku
1 kscibule
500 gmletého masa (např. směs vepřového a hovězího)
2-3 lžícekečupu
1 lžíceworcesterské omáčky
čerstvě namletý barevný pepř
několik lístků čerstvé bazalky
koření Čubrica
bylinková sůl
voda

Postup:

1. Na mírně orestovanou cibulku vyklopíme vaničku mletého masa, vařečkou ji co nejvíce rozděláme od sebe a zprudka vše opečeme, za stálého míchání (do pánve můžeme přidat i kousky vydlabaného patizonu)
2. Maso po chvíli zakápneme worcesterskou omáčkou, kterou pak necháme vypařit
3. Směs v pánvičce dochutíme kečupem, bylinkovou solí, kořením Čubrica, pepřem a úplně na závěr i prolisovaným česnekem a několika posekanými lístky bazalky
4. Hotovou směs z pánve opatrně přendáme do vydlabaného patizonu, ten zaklopíme jeho druhou, částečně vydlabanou částí a dáme do trouby vyhřáté na 190-200 °C, kde mírně studenou vodou podlitou dýni zapečeme doměkka, což bude trvat cca 50-60 minut
5. Takto zapečený patizon je velmi dekorativní, když ho pak v celku přeneseme na stůl a až tam, před hosty, naporcujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy