REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený mangold

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listy spařeného mangoldu zapečené spolu se šunkou a bešamelovou omáčkou ochucenou muškátovým oříškem a nastrouhaným sýrem. Autor receptu: Dalibor Marounek


Ingredience:
300 gmangoldových listů
150 gšunky
2 lžícetvrdého nastrouhaného sýra
špetka muškátového oříšku
bešamelová omáčka
voda
olej
sůl

Postup:

1. Listy mangoldu zbavíme řapíků a spaříme vařící vodou, necháme důkladně okapat
2. Do pekáče, který vymažeme olejem, dáme plátky šunky, listy mangoldu, opět šunku a zase mangold, vrstvy zalijeme bešamelem do kterého přidáme muškátový oříšek a 2 lžíce sýra
3. Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě na 190-200 °C asi 20 minut.

Doporučení:

Takto zapečený mangold podáváme s bramborem.

Poznámka:

Více o mangoldu najdete v naší encyklopedii zeleniny: Mangold.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy