REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený losos s koprovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce osoleného, pepřem okořeněného a citronovou šťávou pokapaného lososa zapečené v zapékací misce na másle, přelité smetanou ochucenou nadrobno nasekaným koprem, ke konci pokladené plátky hermelínu.


Ingredience:
500 glososa
50 gsýru hermelín
2 lžícenasekaného kopru
2 dlzakysané smetany
1 kscitronu
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou
2. Smetanu rozmícháme s jemně nasekaným koprem
3. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce lososa, přelije lehce smetanou s koprem, zbytek smetany použijeme jako dresink
4. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180-190 °C tak na 20 minut, před koncem pečení na lososa dáme plátky hermelínu a necháme ještě 5 minut zapékat
5. Lososa podáváme s vařenými brambory, vařenými fazolkami přelitými rozpuštěným máslem, jako dresink přidáme 2 lžíce smetany s koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy