Plátky rybího filé (pangasiuse, tresky …) obložené rozškvařenou slaninou a syrovou cibulí, zabalené do alobalu a zapečené v troubě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky rybího filé |
4 ks | tlustší plátky slaniny |
2 ks | cibule |
kůže ze slaniny | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Slaninu nakrájíme na nudličky a mírně ji rozškvaříme, cibuli nasekáme nadrobno
2. Plátky rybího filé (nejlépe asi 1,5 cm vysoké) z obou stran osolíme, ochutíme pepřem a pak jednotlivé porce položíme na přiměřeně velké čtverce alobalu potřené kůží ze slaniny
3. Na každou porci ryby navršíme rozškvařenou slaninu a syrovou nasekanou cibuli, pevně zabalíme do alobalu
4. Dáme na 15 minut zapéci do rozpálené trouby na 220 °C.
Servírujeme s čerstvým chlebem.