REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený květák se sýrovou omáčkou, těstoviny s bazalkovým pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě zapečený předvařený květák spolu se sýrovou omáčkou a slaninou, servírovaný promíchaný s těstovinami ochucenými domácím pestem.


Ingredience:
Na květák:
2 kskvěták
1 kscibule
3 dlsmetany
200 gtvrdého sýra (ideální určený k zapékání)
150 ganglické slaniny
mírně osolená voda na květák
(vaše oblíbené koření)
mouka
máslo
pepř
sůl
Na těstoviny:
300 gtěstovin dle vlastního výběru
100 gstrouhaného sýra (parmazán)
40 gkešu oříšků
2 hrstičerstvých listů bazalky
3-4 lžíceolivového oleje
1 ksvětší stroužek česneku
čerstvě namletý černý pepř
Ostatní:
lístky bazalky a nastrouhaný parmazán na ozdobu

Postup:
  1. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky, důkladně ho propláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak krátce povaříme v mírně osolené vodě, vodu slijeme, květák necháme okapat
  2. Na másle zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný sýr, nevaříme! pouze zahříváme, mícháme, dokud se sýr úplně nerozpustí, dle chuti okořeníme a dosolíme
  3. Květák vyskládáme do zapékací misky, přidáme na nudličky pokrájenou slaninu, zalijeme omáčkou, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 30 minut
  4. Ve větší míse smícháme obsah ze zápekací misky spolu s těstovinami ochucenými pestem, zamícháme a horké podáváme, jednotlivé porce zdobíme lístky bazalky a nastrouhaným parmazánem.

Příprava těstovin:

  1. V mírně osolené vodě uvaříme těstoviny tzv. na skus, tedy al dente, pak je scedíme, část vody si necháme na přípravu pesta
  2. Do nádoby mixéru dáme lístky bazalky s oříšky, přidáme parmazán, olivový olej a jeden stroužek česneku, okořeníme pepřem, osolíme a pak vše rozmixujeme
  3. Hustější pesto rozředíme částí vody, ve které se vařily těstoviny
  4. Těstoviny promícháme s pestem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy