REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce ztracená v kari omáčce s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená na tvrdo, oloupaná a přepůlená prohřátá v kari omáčce, podávaná jako hlavní chod spolu s vařenou rýží. Recept vhodný na využití velikonočních vajíček.


Ingredience:
8 ksvajec
2 kscibule
400 gkonzervovaných rajčat i s nálevem
140 gmraženého hrášku
4 lžícezakysané smetany
2 lžíceoleje
1 lžícekari koření
voda
sůl
Na rýži:
250 grýže
2,5 lvody
sůl

Postup:

1. Nejprve si uvaříme vejce na tvrdo; vejce vložíme do studené vody a dáme vařit, jakmile nám začne voda bublat, máme téměř hotové vejce na měkko, proto ztlumíme teplotu zdroje a vaříme vejce dalších 5-8 minut, uvařená vejce ihned vložíme do studené vody a máme hotovo
2. Na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou na tenké plátky, přisypeme kari koření, mícháme, po dvou minutách přidáme rajčata i s nálevem, tak 200 ml vody, vše solíme a přivedeme k varu, vaříme cca 10 minut
3. Jakmile omáčka zhoustne, přisypeme okapaný hrášek, nalijeme smetanu, pár minut vše prohřejeme, občas zamícháme
4. Oloupaná vejce vložíme do omáčky a necháme je v ní chvíli prohřát
5. Takto připravenou kari omáčku servírujeme nejlépe s vařenou rýží.

Příprava rýže:
1. Rýži nejdříve dobře propláchneme v teplé vodě (tím ji zbavíme nečistot, škrobu a nebude po uvaření lepkavá)
2. Studenou vodu osolíme, přivedeme do varu a přidáme rýži
3. Zamícháme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme doměkka (asi 20-25 minut, záleží na druhu rýže)
4. Rýži zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy