Chutná úprava fenyklu z řecké kuchyně. Jde o vrstvy surovin pěkně vyskládané do zapékací misky, zapečené v troubě pěkně dozlatova.
Ingredience:
750 g | vařených brambor |
250 g | fenyklu |
250 g | zadního hovězího mletého masa |
4 ks | rajčat |
olivový olej | |
oregano | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Fenykl zbavíme zavadlých listů, rozpůlíme, povaříme 10 minut v mírně osolené vodě, vychladlý fenykl rozděláme na lupínky, které překrojíme na menší kousky
- Pekáč nebo plech vymažeme olivovým olejem, na dno položíme vrstvu brambor nakrájených na kolečka, poklademe kousky fenyklu, mletého masa, nakrájenými rajčaty, ochutíme oreganem, tymiánem, solí, pepřem, další vrstvu dáme opět brambory a dále skládáme, až upotřebíme všechny suroviny
- Na povrchu pokrm zakápneme olivovým olejem a dáme péct na 20 minut do vyhřáté trouby na 200 °C
- Upečenou směs nakrájíme a podáváme s černými olivami.