REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený fenykl s masem a brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná úprava fenyklu z řecké kuchyně. Jde o vrstvy surovin pěkně vyskládané do zapékací misky, zapečené v troubě pěkně dozlatova.


Ingredience:
750 gvařených brambor
250 gfenyklu
250 gzadního hovězího mletého masa
4 ksrajčat
olivový olej
oregano
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Fenykl zbavíme zavadlých listů, rozpůlíme, povaříme 10 minut v mírně osolené vodě, vychladlý fenykl rozděláme na lupínky, které překrojíme na menší kousky
  2. Pekáč nebo plech vymažeme olivovým olejem, na dno položíme vrstvu brambor nakrájených na kolečka, poklademe kousky fenyklu, mletého masa, nakrájenými rajčaty, ochutíme oreganem, tymiánem, solí, pepřem, další vrstvu dáme opět brambory a dále skládáme, až upotřebíme všechny suroviny
  3. Na povrchu pokrm zakápneme olivovým olejem a dáme péct na 20 minut do vyhřáté trouby na 200 °C
  4. Upečenou směs nakrájíme a podáváme s černými olivami.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy