Vepřové kotlety zapečené se zelím, bramborami, paprikou, cibulí, klobásou, kořením a rajčaty, zalité vínem i zakysanou smetanou.
Ingredience:
600 g | uvařených brambor |
400 g | sterilovaného sladkokyselého zelí |
200 g | paprikové klobásy |
100 ml | bílého vína |
2 lžíce | sádla |
4 ks | vepřové kotlety |
3 ks | menších cibulí |
3 ks | zelených paprik |
2 ks | rajčat |
1 ks | kelímku zakysané smetany |
mletá paprika | |
mletý pepř | |
majoránka | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety vykostíme, opláchneme, osušíme, naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a v pekáčku na rozehřátém sádle po obou stranách opečeme
2. Maso vyndáme, do pekáčku přidáme oloupané, na drobno nakrájené cibule, lehce osmahneme, posypeme mletou paprikou a kmínem
3. Potom rozprostřeme nakrájené zelí, naskládáme očištěné na nudličky nakrájené papriky, na kolečka nakrájená rajčata, na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou klobásu a nakonec opečené maso
4. Zalijeme bílým vínem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut
5. Pak vše zalijeme zakysanou smetanou, ochutíme majoránkou a dopečeme doměkka.