REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pekáč plný dobrot! Uvařené těstoviny zapečené spolu s opečeným kuřecím masem, podušenou zeleninou a žampiony, ke konci s cherry rajčátky hojně pospané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
400 gtěstovin farfalle (mašličky)
300 gkuřecích prsních řízků
150 gžampionů
150 gcherry rajčátek
1 dlrajčatové šťávy
5 ksstonků řapíkatého celeru
2 ksstroužky česneku
1 ksčervená paprika
1 kscibule
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícestrouhaného sýru
olivový olej
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, řapíkatý celer na 2 cm špalíčky, cibuli, papriku na proužky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřecího masa, osolíme, opepříme, zprudka opečeme ze všech stran.
  3. Přidáme nakrájené žampiony, celer, papriku, cibuli, podlijeme rajčatovou šťávou, ochutíme česnekem, tymiánem, dusíme do měkka.
  4. V mezičase v mírně osolené vodě s pár kapkami oleje uvaříme těstoviny,, al dente,, na skus.
  5. Pekáč vymažeme olivovým olejem, na dno rozprostřeme uvařené těstoviny, potřeme podušenou směsí, na směs opět rozprostřeme těstoviny, pokračujeme, až upotřebíme směs i těstoviny. Na povrchu poklademe nakrájenými cherry rajčátky, posypeme jemně tymiánem, osolíme.
  6. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 12 minut při 180 °C, před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit.
  7. Hotové těstoviny, posypeme nasekanou listovou petrželkou, nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Zdravý a lehký oběd před tréninkem, nebo skvělá svačina během celodenního pracovního „maratónu“

Čas dovolených se pomalu krátí, návrat do pracovního procesu, a především ratolestí do školních lavic se blíží, což znamená jediné – stres a shon! Ať už vás děsí blížící se realita, nebo prostě jen uvítáte tip na další zdravou a skvělou rychlovku, která zažene hlad a dodá potřebnou energii, tak tady je – KUSKUS S TUŇÁKEM A ZELENINOU – svačina doslova za pár minut, bohatá na bílkoviny, proteiny, vitaminy a minerály. Kvalitní tuňák má navíc pozitivní vliv na regeneraci buněk v těle, snižuje hladinu cholesterolu a krevní tlak, takže prospívá též naší psychice.

číst dále ...

Recepty plné chuti i lásky? Grilujte s Regionální potravinou!

Tušíte, proč jsou naše lokální potraviny čím dál kvalitnější? Je tomu tak možná i proto, že jednou z motivací rodinných farem a místních výrobců je výhra v soutěži Regionální potravina. Toto prestižní ocenění v podobě malého loga Regionální potravina může získat jen ten nejlepší v daném kraji! Máme pro vás inspiraci, jak tyto vítěze začlenit do vašeho vaření. A protože je srpen, využili jsme pro naše recepty perfektního letního „parťáka“ – gril. Pochutnejte si s námi na grilovaném kozím sýru s pampeliško-hruškovým salátem, špízu z hovězí podkovy a krkovice, pomazánce z uzeného tolstolobika a grilované broskvi s tvarohem, mátou a vanilkovou zmrzlinou.

číst dále ...

Dopřejte si luxusní start dne: Brunch je jasnou volbou pro letní víkendy a dovolenou

Probudit se do vlahého srpnového dne a nechat se příjemně šimrat mírnými paprsky slunce. Mít dost času užít si jich než se síla letního žáru projeví naplno. Taková rána a pohodové chvíle bychom si přáli všichni. Kouzlo ničím nerušených okamžiků si přímo říká o přípravu dokonalého brunche s vybranými dobrotami. Nezní to jako plán na letní víkend nebo dovolenou?

číst dále ...

Více odrůd ovoce dá vzniknout cuvée – chutnému vínu, které si říká o vaši pozornost

Propojení více druhů hroznů nebo jiného ovoce během výroby je předpokladem pro vznik jednoho z nejhodnotnějších vín – tzv. cuvée. Podle čeho se odrůdy míchají, aby vzniklo výborné víno ceněné chuti, a ne podivný patok a proč byste měli cuvée ochutnat také?

číst dále ...

Pastinák, patizon, tuřín. Naučíme vás, jak je od sebe rozeznáte a pro který pokrm se hodí

Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve většině českých domácností nebývají tyto plody běžnou součástí jídelníčku, a to je velká škoda. Nechte se zlákat některým z našich receptů a rozšiřte tak svůj repertoár zeleniny, ze které se dá vykouzlit báječně voňavý podzimní pokrm, který ocení děti i dospělí.

číst dále ...

Zpestřete si pitný režim vizuálně i chuťově!

Zdravý pitný režim vůbec nemusí být nudný! Potvrzuje to i nová limitovaná edice FRUITS od značky SodaStream, která jednoduše zpestří váš pravidelný přísun tekutin. Set tří lahví na vodu v hravém designu s motivem ovoce obsahuje i tipy na ochucení perlivé vody, které potěší oči i chuťové buňky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy