Opečené kotlety přelité houbovou omáčkou a zapečené se sýrem.
Ingredience:
600 g | vepřové kotlety |
200 g | čestvých hub |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | rajského protlaku |
1 lžíce | hladké mouky |
4 ks | plátků tvrdého sýra |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
mletý kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, kmín a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou doměkka
2. Pak vmícháme rajčatový protlak, trochu vody, podle chuti osolíme a prohřejeme
3. Očištěné kotlety nakrájíme na plátky, na okraji na několika místech nařízneme, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme
4. Opečené kotlety dáme do zapékací misky, přelijeme houbovou omáčkou, vše překryjeme plátky sýra a zapečeme asi 12 minut v předehřáté troubě.
Podáváme s petrželkovými bramborami.
Poznámka:Petrželkové brambory připravíme tak, že oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme je a promícháme s jemně nasekanou petrželkou a máslem.