REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené plátky bagety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrojená bageta, potřená máslem smíchaným s nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem, zapečená v troubě.


Ingredience:
1 kssilnější bagety
1-2 ksstroužky česneku
1/2 ksmásla
1 hrstnasekané petrželky

Postup:

1. Bagetu pokrájíme na kolečka, která nedokrojíme do konce, do vzniklých štěrbin mezi jednotlivými plátky vetřeme mírně povolené máslo smíchané s nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem
2. Bagetu zapečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C. tak 10-15 minut
3. Takto připravené plátky baget podáváme k lehkým studeným, nebo i teplým předkrmům.

Doporučení:

Kdo nemá rád, česnek může vynechat, také petrželku lze nahradit jinými bylinkami, například bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy