REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené mleté maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí mleté mas s cibulí, rajčaty, kořením a ochucenými plátky veky, zapečené dokřupava.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
600 mlhovězího vývaru
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícebylinek (petrželka, tymián, oregano)
1-2 lžičkychilli
1 lžičkakmínu
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kschlebíčkové veky
1 ksplechovky krájených rajčat
sůl

Postup:

1. V pánvi na pár kapek rozehřátého oleje za stálého promíchávání opečeme mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo, pak ho přendáme do mísy
2. Přilijeme lžíci oleje a orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, vsypeme kmín i chilli a po minutě opékání přidáme maso, rajčata, hovězí vývar, přivedeme k varu, osolíme, promícháme a necháme 20 minut probublávat
3. Pak maso přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenými plátky veky, které jsme potřeli oloupanými, prolisovanými stroužky česneku, posypali nadrobno nasekanými bylinkami a pokapali olejem, dáme do předem vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme dokřupava (10-15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy