Hovězí mleté mas s cibulí, rajčaty, kořením a ochucenými plátky veky, zapečené dokřupava.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa |
600 ml | hovězího vývaru |
2 lžíce | slunečnicového oleje |
2 lžíce | bylinek (petrželka, tymián, oregano) |
1-2 lžičky | chilli |
1 lžička | kmínu |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | chlebíčkové veky |
1 ks | plechovky krájených rajčat |
sůl |
Postup:
1. V pánvi na pár kapek rozehřátého oleje za stálého promíchávání opečeme mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo, pak ho přendáme do mísy
2. Přilijeme lžíci oleje a orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, vsypeme kmín i chilli a po minutě opékání přidáme maso, rajčata, hovězí vývar, přivedeme k varu, osolíme, promícháme a necháme 20 minut probublávat
3. Pak maso přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenými plátky veky, které jsme potřeli oloupanými, prolisovanými stroužky česneku, posypali nadrobno nasekanými bylinkami a pokapali olejem, dáme do předem vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme dokřupava (10-15 minut).