REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kuřecí ragú se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené kuřecí maso, játra i žampiony, přelité rozšlehanými vejci v kysané smetaně, v troubě zapečené.


Ingredience:
700 gkuřete
200 gdrůbežích jater
100 gžampionů
60 gmásla
50 gkečupu
50 gsterilovaného hrášku
4 ksvajec
1 kscibule
1 dlkysané smetany
mletý pepř
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Kuře uvaříme v osolené vodě doměkka, před koncem varu přidáme očištěné žampiony a očištěná drůbeží játra
2. Pak je vyndáme, kuře vykostíme a společně s játry i žampiony nakrájíme na menší kousky
3. Na části rozehřátého másla orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso, játra, žampiony, podusíme, osolíme, opepříme, přidáme kečup, okapaný hrášek a vše promícháme
4. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přelijeme rozšlehanými vejci v kysané smetaně a dáme do předehřáté trouby zapéci.
5. Při podávání posypeme na drobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Servírujeme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy