REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené filé se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené filé obalené v anglické slanině se zeleninovou přílohou.


Ingredience:
800 gfilé v kostkách
400 gmražené zeleniny
8 ksplátků anglické slaniny
koření na ryby
vegeta
máslo
olej
plátky citrónu na zdobení

Postup:

1. Filé i zeleninu necháme povolit
2. Pekáč vymažeme olejem (tukem)
3. Filé z obou stran okořeníme, osolíme vegetou a jednotlivé kousky zabalíme do plátku anglické slaniny
4. Zabalené rybí kousky vyskládáme doprostřed pekáče a kolem vysypeme zeleninu, kterou dochutíme vegetou
5. Nakrájíme tenké plátky másla a ty pak poklademe na zeleninu
6. Do předem vyhřáté trouby na 240 °C položíme zaklopený pekáč a pečeme cca 20 minut
7. Po té pekáč odklopíme a dalších deset minut pečeme tak, aby se nám pokrm krásně zabarvil a dopekl
8. Servírujeme dva kousky zapečeného filé s několika lžícemi zeleniny, zdobíme plátky citrónu.

Doporučení:

– Mraženou zeleninu můžeme nahradit čerstvou, nejlépe se hodí mrkev, celer, petržel, hrášek, růžičková kapusta, květák či brokolice. Čerstvou zeleninu raději chvíli převaříme, než ji použijeme v tomto receptu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy