REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný recept z italské kuchyně na úpravu cuket, které se zapékají v troubě spolu s rajčaty a dalšími surovinami. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.


Ingredience:
2 ksmenší cukety (200-300 g)
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
400 grajčat (nebo 1 plechovka 400 g krájených, loupaných rajčat)
100 gproscuitta (italská slanina)
100 gzakysané smetany
50 gparmazánu
4 lžícehladké mouky
olivový olej
oregano
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Cukety podélně rozřízneme a osolíme, rajčata nařízneme křížem, spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájené proscuitto, nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek, osmahneme, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata, ochutíme oreganem, tymiánem solí, pepřem, směs podusíme
  3. Cukety osušíme a obalíme v těstíčku z hladké mouky a smetany
  4. Směs s rajčaty rozprostřeme na vyšší plech, vložíme obalené cukety
  5. Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut při 200 C, než cukety změknou
  6. Na závěr posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme zapéct
  7. Teplé cukety na talíři podlijeme omáčkou, podáváme s pečivem nebo chlebem a zeleninovým salátem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy