REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný recept z italské kuchyně na úpravu cuket, které se zapékají v troubě spolu s rajčaty a dalšími surovinami. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.


Ingredience:
2 ksmenší cukety (200-300 g)
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
400 grajčat (nebo 1 plechovka 400 g krájených, loupaných rajčat)
100 gproscuitta (italská slanina)
100 gzakysané smetany
50 gparmazánu
4 lžícehladké mouky
olivový olej
oregano
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Cukety podélně rozřízneme a osolíme, rajčata nařízneme křížem, spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájené proscuitto, nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek, osmahneme, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata, ochutíme oreganem, tymiánem solí, pepřem, směs podusíme
  3. Cukety osušíme a obalíme v těstíčku z hladké mouky a smetany
  4. Směs s rajčaty rozprostřeme na vyšší plech, vložíme obalené cukety
  5. Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut při 200 C, než cukety změknou
  6. Na závěr posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme zapéct
  7. Teplé cukety na talíři podlijeme omáčkou, podáváme s pečivem nebo chlebem a zeleninovým salátem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy