Vařené brambory nakrájené na plátky, zapečené v troubě spolu s česnekem, mlékem, máslem a petrželkou.
Ingredience:
800 g | brambor |
150 g | másla |
250 ml | mléka |
10 ks | stroužky česneku |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Brambory si opláchneme a uvaříme ve slupce téměř do měkka, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky
2. Pekáček si vymažeme máslem, a klademe plátky brambor, každou vrstvu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou
3. Na poslední vrstvu brambor poklademe plátky másla a dáme zapéct do přehřáté trouby na 190 °C na 10 minut, poté zalijeme mlékem a upečeme dozlatova (15-20 minut).
Podáváme k pečeným masům, nebo se zeleninovým salátem.