REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená vejce se salámem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spolu s česnekem a cibulí orestovaná kolečka salámu, dochucená protlakem, majoránkou, pepřem a solí, zapečená v zapékací misce s rozšlehanými vejci.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gtočeného salámu
150 grajčatového protlaku
4 ksvejce
2-3 ksstroužky česneku
1 ksstředně velké cibule
2 lžíceoleje
tuk na vymazání zapékací nádoby
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Salám nakrájíme na tenká kolečka, která na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme
2. Cibuli a česnek oloupáme, nadrobno nakrájíme, přidáme k opečenému salámu spolu s rajčatovým protlakem a vše doměkka podusíme
3. Směs ochutíme solí, pepřem a majoránkou, zamícháme a přendáme do zapékací misky vytřené tukem
4. Povrch zalijeme rozšlehanými, mírně osolenými vejci a ve středně horké troubě zapečeme, až vejce ztuhnou.

Doporučení:

Podáváme s chlebem a hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy