REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vuřty s cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka vuřtů nejdříve opečená na sádle, poté podušená se čtvrtkami cibulí a s kečupem, nakonec vše zalité bílým vínem a servírované ozdobené zakysanou smetanou a s krajíčkem chleba.


Ingredience:
4 ksvelkých vuřtů
4 kscibule
50 gsádla
200 mlzakysané smetany
100 mlbílého vína
2 lžícekečupu

Postup:

1. Oloupeme si vuřty a cibuli, vuřty nakrájíme na kolečka a cibuli na čtvrtky
2. Pak si na rozehřátém sádle opečeme kolečka vuřtu, poté k nim přidáme čtvrtky cibulí, kečup a vše dusíme za občasného promíchání, dokud cibule nezměkne
3. Když je, cibule měkká zalijeme vše bílým vínem a ještě chvilku podusíme
4. Hotový pokrm servírujeme v miskách, přelitý zakysanou smetanou a s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy