Tip od Labety na chutný dezert pro zamilované v bezlepkové úpravě. I když je pro bezlepkáře, určitě bude chutnat všem i lidem, co se nemusí stravovat bezlepkově.
Ingredience:
1 balení | Kakaové muffiny bez lepku Labeta |
250 g | mascarpone |
200 g | mražených malin |
75 g | měkkého másla |
200 ml | smetany ke šlehání 40 % |
120 ml | mléka |
4 lžíce | cukru do krému |
3-4 lžíce | cukru do pyré |
1 ks | vejce |
zdobící sáček na krémy | |
papírové košíčky na muffiny | |
čerstvé maliny a cukrové sypání ve tvaru srdíček na ozdobení |
Postup:
- Jako první si musíme připravit malinové pyré. Maliny dáme s cukrem do kastrůlku a necháme společně chvilku povařit. Ještě teplé přepasírujeme přes síto, abychom odstranili zrníčka. Z uvedeného množství malin vznikne asi 120–140 g pyré, hodně záleží na tom, kolik vody maliny pustí a jak intenzivně budeme pasírovat. Přikryjeme folií a dáme chladit do lednice. Pyré musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou, takže si ho můžeme připravit den předem a uchovat v lednici.
- Obsah balení kakaových muffinů smícháme se 75 g měkkého másla, 120 ml mléka a 1 vejcem. Směs šleháme do hladkého těsta.
- Těstem naplníme košíčky cca do 3/4 objemu.
- Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 25-30 minut. Zkontrolujeme pomocí špejle, zda jsou muffiny již propečené.
- Mascarpone promícháme s malinovým pyré a cukrem. Pak vlijeme smetanu a společně vyšleháme do tuhého krému. Ke konci je lepší šlehat pomalu, abychom nepřešlehali. Dle chuti přisladíme.
- Krém přendáme do zdobicího sáčku a nastříkáme na vychladlé muffiny. Posypeme srdíčky a dozdobíme malinou.
Recept k článku: Dezerty z lásky