REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamilované muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip od Labety na chutný dezert pro zamilované v bezlepkové úpravě. I když je pro bezlepkáře, určitě bude chutnat všem i lidem, co se nemusí stravovat bezlepkově.


Ingredience:
1 baleníKakaové muffiny bez lepku Labeta
250 gmascarpone
200 gmražených malin
75 gměkkého másla
200 mlsmetany ke šlehání 40 %
120 mlmléka
4 lžícecukru do krému
3-4 lžícecukru do pyré
1 ksvejce
zdobící sáček na krémy
papírové košíčky na muffiny
čerstvé maliny a cukrové sypání ve tvaru srdíček na ozdobení

Postup:
  1. Jako první si musíme připravit malinové pyré. Maliny dáme s cukrem do kastrůlku a necháme společně chvilku povařit. Ještě teplé přepasírujeme přes síto, abychom odstranili zrníčka. Z uvedeného množství malin vznikne asi 120–140 g pyré, hodně záleží na tom, kolik vody maliny pustí a jak intenzivně budeme pasírovat. Přikryjeme folií a dáme chladit do lednice. Pyré musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou, takže si ho můžeme připravit den předem a uchovat v lednici.
  2. Obsah balení kakaových muffinů smícháme se 75 g měkkého másla, 120 ml mléka a 1 vejcem. Směs šleháme do hladkého těsta.
  3. Těstem naplníme košíčky cca do 3/4 objemu.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 25-30 minut. Zkontrolujeme pomocí špejle, zda jsou muffiny již propečené.
  5. Mascarpone promícháme s malinovým pyré a cukrem. Pak vlijeme smetanu a společně vyšleháme do tuhého krému. Ke konci je lepší šlehat pomalu, abychom nepřešlehali. Dle chuti přisladíme.
  6. Krém přendáme do zdobicího sáčku a nastříkáme na vychladlé muffiny. Posypeme srdíčky a dozdobíme malinou.
Poznámka:

Recept k článku: Dezerty z lásky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Vitana boduje v Testuj.to s kouřovou grilovací novinkou

Novou grilovací řadu Smoky Taste uvedla společnost Vitana na trh teprve před pár týdny a vybrané produkty z ní již prošly přísným testem spotřebitelů na portálu Testuj.to. Jak steaková omáčka BBQ Grilled Ribs, tak grilovací koření Beef získaly razítko kvality Testuj.to.

číst dále ...

4x netradiční recepty na grilování

Milovníci grilování zbystřete! Vůně grilu se totiž co nevidět začnou šířit ze všech koutů, a proto je nasnadě být připraveni. Chcete-li si rozšířit obzory a neházet letos na rošt klasiku, jako každý rok, mrkněte na naše vyrožněné recepty, obsahujících ty nejlepší marinády, jež z vás udělají mistry každé grilovací party.

číst dále ...

TIP – Snadný chleba na prázdniny

Koupit si čerstvý chléb z kvalitních přísad nemusí být během letních prázdnin na chalupě úplně hračka. Ale co kdybyste takový chléb mohli mít úplně kdykoli nehledě na den v týdnu a čas? Stačí si s sebou zabalit připravenou pečící směs bez konzervantů i éček od Pernerky. Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli.

číst dále ...

Jací velikáni gastronomie se narodili ve Španělsku? Podívejte se s námi na 3 nejvýznamnější kuchaře světové třídy

Španělsko se může pyšnit nejen bohatou kulinářskou tradicí, ale také řadou talentovaných kuchařů, kteří se stali ikonami světové gastronomie. Jejich kreativita, vášeň a inovace přinesly do gastronomického světa nové chutě a zážitky. Znáte tyto mistry ve svém oboru?

číst dále ...

Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

číst dále ...

Probuďte se do jara. Tradiční recepty z kvalitních sezónních surovin, které osvěží vaše smysly

Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy