REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Základní recept na italské těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základ pro přípravu italských vaječných těstovin.


Ingredience:
300 ghladké mouky
3 ksvejce
1 dlvlažné vody
špetka soli
mouka na posypání válu

Postup:

1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto
4. Takto připravené těsto dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Ze základního těsta můžeme připravit tagliatelle (širší nudle), lasagne, cannelloni, tortellini, raviolo, barevné těstoviny …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy