REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zabijačkový guláš III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřového masa a vnitřností, podušených na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kgvepřového plecka (krkovičky)
750 gvepřových ledvin, jater, srdce
4 lžícevepřového sádla
1 lžícehladké mouky
1 lžícemajoránky
2 lžičkymleté sladké papriky
1/2 lžičkykmínu
5 ksvětších cibulí
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
kolečka cibule k podávání
vývar z vepřových kostí
sůl

Postup:

1. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno, opečeme na rozehřátém sádle dozlatova, přisypeme hladkou mouku, promícháme, přidáme očištěné, na kostky nakrájené maso i očištěné na menší kousky nakrájené vnitřnosti a chvíli opékáme, aby se maso zatáhlo
2. Pak zaprášíme mletou paprikou, za občasného míchání a mírného podlévání vepřovým vývarem dusíme do poloměkka
3. Nakonec vše zalijeme vývarem, aby maso bylo potopené, osolíme, opepříme, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku, kmín, majoránku a dusíme asi hodinu do změknutí a zhoustnutí
4. Podáváme s kolečky cibule a čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy