REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Waldorfský pikantní salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavnostní salát přílohový, ozdoba mnoha rautů.


Ingredience:
300 gceleru
3 lžícezakysané smezany
3 lžícecitronové šťávy
3 lžícejogurtu
3 lžíceušlehané šlehačky
2 ksnakyslá jablka
kajenský pepř
mletý pepř
sůl
Na marinovaná jablka:
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícetekutého medu
2 ksjablek
špetka zázvoru
Na ozobu:
80 gvlašských ořechů

Postup:

1. Oloupaný celer uvaříme v mírně okyselené vodě téměř doměkka, zcedíme ho a po okapání nakrájíme na tenké hranolky
2. V míse promícháme připravený celer s jablíčky nakrájenými na nudličky
3. Přidáme dresink připravený smícháním jogurtu, zakysané smetany a citronové šťávy, ochucený kajenským pepřem, mletý pepřem a solí
4. Nakonec zamícháme do salátu 3 lžíce ušlehané šlehačky
5. Na pánvi opražíme na sucho vlašské ořechy
6. V talíři smícháme citronovou šťávu s medem a špetkou zázvoru, další dvě jablka nastrouháme a namočíme v medové marinádě
7. Lehce okapané marinované dílky jablek rozložíme na talíře, na ně navršíme porce salátu a ozdobíme opraženými ořechy.

Doporučení:

Takto připravený salát můžeme ozdobit i listy salátu nebo rukoly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy