REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar s masovými kuličkami a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí vývar připravený z hovězích žeber, kuřecího skeletu a kořenové zeleniny, servírovaný s masovými kuličkami.


Ingredience:
Na vývar:
500 ghovězích žeber
200 gzeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 kskuřecího skeletu
voda
Na mosové kuličky, ostatní ingredience na polévku:
250 gmletého masa
80 gbrokolice
80 gkvětáku
80 gkarotky
80 gceleru
80 gřapíkatého celeru
1/2 hrstisekaného libečku
1/2 hrstisekané petrželky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí žebra, kuřecí skelet a očištěnou mrkev, petržel i celer vaříme ve 2500 ml vody asi 4 hodiny
2. Hotový vývar přecedíme, přelijeme do hrnce na polévku, dáme do něj očištěnou, na drobno pokrájenou zeleninu, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut
3. Mleté maso osolíme, prohněteme, zapracujeme do něho nasekané bylinky, vytvarujeme kuličky, které vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut, pak je vyndáme
4. Nakonec do polévky dáme uvařené kuličky, podle chuti osolíme, opepříme a ještě 2 minuty povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy