REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar z králičího skeletu s domácími nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silný vývar z králičího skeletu, zeleniny a koření servírovaný s domácímu nudlemi připravenými z hrubé mouky, vejce a vody.


Ingredience:
1 kskráličí skelet (králík bez hřbetu, předních a zadních běhů)
8 kskuliček černého pepře
8 kskuliček nového koření
1 kskořenová petržel
1 ksvelká cibule
1 ksmrkve
1/4 ksceleru
2 lžičkysoli
2 lvody
Na domácí nudle:
120 ghrubé mouky
1 ksvejce
voda

Postup:
  1. Králičí skelet včetně hlavy (má-li), vložíme do hrnce, přidáme ostatní ingredience a zalejeme studenou vodou cca 2 litry
  2. Vaříme v hrnci doměkka, během varu sbíráme (ze začátku) pěnu (použijeme-li tlakový hrnec, odpadne sbírání šumu a taky výrazně zkrátíme čas přípravy)
  3. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky, uvaříme na skus v osolené vodě, pak scedíme do sítka
  4. Zeleninu vrátíme do hrnce a přidáme vývar, který přecedíme v sítku přes plátýnko
  5. Maso z králíka pokrájíme a rovněž dáme do hrnce, přidáme nudle, můžeme je uvařit přímo v polévce, ve které je budeme chtít servírovat, nebo je před podáním povaříme v mírně osolené vodě doměkka, což trvá asi 10 minut a pak dáme do hotové polévky.

Příprava domácích nudlí:

  1. Na stůl (vál) nasypeme mouku, vmícháme vajíčko s 2-3 lžícemi vody a vypracujeme tuhé těsto
  2. Rozdělíme na tři bochánky a zakryjeme utěrkou, necháme v teple 20 minut odpočinout
  3. Na lehce pomoučeném stole (vále) rozválíme placky až budou téměř průsvitné a necháme uschnout (nesmí přeschnout!), uschlé se lámají, nedoschlé se zase lepí
  4. Oschlé placky přeložíme a krájíme na nudličky v šířce hřbetu nože a 1-2 cm dlouhé
  5. Dobře oschlé nudle uschováváme ve skle uzavřeném propíchaným papírem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy