REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vydatná fazolková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka se zelených fazolových lusků, zakysané smetany, cibule, jíšky, brambor, uzeného masa nebo slaniny …


Ingredience:
400 gzelených fazolových lusků
150 guzeného masa nebo slaniny
1,5 lvývaru (uzeného)
1 kelímekzakysané smetany
1 kelímeksmetany na vaření (nebo vynecháme a dáme 2 zakysané smetany)
cca 2 lžícemáslové jíšky na zahuštění
3 ksvelké brambory
1 kscibule
kousek másla nebo trochu oleje
sůl

Postup:

1. Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem
2. Nejdříve přidáme do polévky brambory nakrájené na kostičky, osolíme a jakmile začnou měknout, přihodíme pokrájené fazolky, vaříme ještě cca 10 minut
3. Nakonec vmícháme smetany pokojové teploty, zahustíme jíškou a provaříme, dochutíme, pokud použijeme zakysané smetany, i lžičkou cukru.

Doporučení:

Kdo má rád kopr, určitě bude v polévce chutnat.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy