REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vorařská polévka s rybou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z ryby, zeleniny, koření a černého piva.


Ingredience:
600 gkapra nebo jiné ryby
600 mlhovězího (drůbežího) vývaru
500 mlčerného piva
1/2 lžičkymleté sladké papriky
1/2 lžičkymleté pálivé papriky
4 ksrajčat
3 kspaprik
2 kscibule
1 ksmrkve
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso z vykostěného kapra nebo jiné ryby nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, zaprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou a necháme 30 minut odležet
2. Oloupané cibule nakrájené na větší kousky, očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka, očištěné papriky nakrájené na proužky a rajčata nakrájená na menší kousky zalijeme vývarem a vaříme asi 25 minut
3. Pak přidáme rybí maso, zalijeme černým pivem a vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.

Doporučení:

Podáváme s tmavým chlebem nebo dalamánky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy