REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štědrovečerní polévka Kolovratů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí polévka z kapra a rybího vývaru.


Ingredience:
300 gkapřího masa
100 gmásla
1,5 lrybího vývaru
4 ksžloutky
1 lžícehladké mouky
špetka mletého zázvoru
sůl

Postup:

1. Kapří maso podusíme na polovině dávky másla, zbavíme kůže, kostí a semeleme
2. Ze druhé poloviny másla a mouky si připravíme světlou jíšku
3. Rozředíme ji 1,5 l studeného rybího vývaru, přidáme mleté maso, zázvor, sůl a vaříme spolu asi 15 minut
4. Do horké, nikoliv vroucí polévky, rozkvedláme žloutky, už nevaříme, ale ihned podáváme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy