REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vláčný koláč s blumami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italská specialita, pečený koláč ochucený blumami.


Ingredience:
400 gblum
125 gcukru
125 gpolohrubé mouky
60 gHery
5 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 lžičkastrouhané citronové kůry
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Dno formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme tukem a vysypeme moukou
2. Omyté blumy vypeckujeme, polovinu nakrájíme na kousky a rozložíme na dno formy
3. V míse ušleháme třetinu cukru se žloutky a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, vmícháme změklou Heru, po částech polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků ušlehaný se zbylým cukrem
4. Těsto rozprostřeme do formy na blumy, vložíme do trouby a zapékáme 15 minut při 180 °C, pak na koláč rozložíme zbylé blumy rozkrojené na čtvrtky a koláč pečeme ještě asi 30-35 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy