Italská specialita, pečený koláč ochucený blumami.
Ingredience:
400 g | blum |
125 g | cukru |
125 g | polohrubé mouky |
60 g | Hery |
5 ks | vajec |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
1 lžička | strouhané citronové kůry |
tuk na vymazání formy | |
hrubá mouka na vysypání formy |
Postup:
1. Dno formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme tukem a vysypeme moukou
2. Omyté blumy vypeckujeme, polovinu nakrájíme na kousky a rozložíme na dno formy
3. V míse ušleháme třetinu cukru se žloutky a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, vmícháme změklou Heru, po částech polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků ušlehaný se zbylým cukrem
4. Těsto rozprostřeme do formy na blumy, vložíme do trouby a zapékáme 15 minut při 180 °C, pak na koláč rozložíme zbylé blumy rozkrojené na čtvrtky a koláč pečeme ještě asi 30-35 minut dozlatova.