REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vietnamské kuličky z vepřového masa v rajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Třikrát pomleté vepřové maso spolu se slaninou, dochucené kořením a cibulí, opečené na pánvi, pak podušené v rajčatové omáčce. Původní název receptu je Ngọt mềm với Xíu Mại hai món ở Sài Gòn.


Ingredience:
250 gvepřového masa třikrát pomletého nebo jemně nasekaného
50 gslaniny pomleté spolu s vepřovým masem
3 kshouby shiitake, jen kloboučky
2 ksšalotky nebo fialové (červené cibule)
1,5 lžičkymoučkového cukru
1 lžičkakuliček černého pepře
1 lžičkasoli
Na rajčatovou omáčku:
2 ksvětší rajčata
1 ksmenší fialové (červené) cibule
1 lžičkamouky
několik stroužků česneku
rybí omáčka
olivový olej
voda
cukr

Postup:

1. Rozmixované nebo třikrát pomleté maso se slaninou promícháme s nasekanými houbami a nadrobno usekanou šalotkou
2. Dochutíme čerstvě podrceným pepřem, solí a cukrem, promícháme a vytvarujeme kuličky o něco menší než vejce
3. Na pánvi, na troše oleje, kuličky ze všech stran pozvolna opečeme, cca 10 minut
4. Připravíme si omáčku; oloupeme rajčata a nadrobno je nasekáme, nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na oleji dozlatova, přidáme rajčata, dochutíme rybí omáčkou a cukrem, zahustíme 2 lžícemi vody, ve které jsem rozmíchali lžičku mouky
5. Rajčatovou omáčkou zalijeme masové koule v pánvi a celý pokrm dusíme 5-10 minut, nejlépe zaklopený
6. Takto upravené masové koule podáváme nejlépe s plátky čerstvého pečiva, těstovinami nebo rýží.

Doporučení:

Jako pojivo můžeme dát do masové směsi vajíčko, ale v původním receptu není uvedeno. Pokud přidáme do omáčky nasekané chilli papričky, pokrm bude pikantnější.

Poznámka:

Rybí omáčka je slaná a v receptu nahrazuje sůl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy