REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žaludky po sečuánsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční úprava vepřových žaludků na čínský způsob. Se sojovou omáčkou, rýžovým vínem, strouhaným zázvorem a chilli kořením.


Ingredience:
1 kgvepřových žaludků
4 lžícesojové omáčky
4 lžícerýžového vína
3 lžíceoleje
1 lžícenastrouhaného zázvoru
1 lžícecukru
bílý pepř
chilli

Postup:

1. Žaludky (též nazývané) dršťky očistíme, opláchneme vodou a dáme vařit do mírně osolené vody
2. Po hodině vaření vodu slijeme, maso propláchneme, zalijeme vodou a vaříme znovu, až jsou dršťky měkké
3. Uvařené žaludky necháme vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky
4. V prostorné pánvi nebo pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme nudličky masa a ochutíme sojovou omáčkou, rýžovým vínem (lze nahradit bílým suchým), strouhaným zázvorem, chilli, pepřem a cukrem
5. Za stálého míchání necháme prohřát.

Poznámka:

Hotový pokrm má pikantní sladkokyselou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy