REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové satay s arašídovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z marinované krkovičky, grilované a podávané s arašídovou omáčkou.


Ingredience:
600 gvepřové krkovice
Na marinádu:
5 lžiceoleje
2 lžícenasekané petrželky
4 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
šťáva z 1/2 citronu
mletý černý pepř
sůl
Na omáčku:
250 mlkokosového mléka
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceoleje
1 lžícestrouhaného zázvoru
150 garašídového másla
1 ksšalotky
1 kschilli papričky
2 ksstroužků česneku
trocha moučkového cukru

Postup:

1. Očištěnou krkovičku opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a pak ještě nakrájíme na nudličky
2. Do misky dáme olej, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku, oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku, citronovou šťávu, na drobno nasekanou petrželku, špetku soli, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí potřeme nakrájené maso, zakryjeme fólií, dáme do chladničky a necháme marinovat
4. Na omáčku rozehřejeme olej, vsypeme oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, necháme zesklovatět, přimícháme na jemno nastrouhaný zázvor, oloupané, na drobno nakrájené stroužky česneku, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku a krátce vše orestujeme 5. Přilijeme sójovou omáčku, necháme zredukovat, pak přidáme moučkový cukr, kokosové mléko, přivedeme k varu, ihned sundáme z tepla a za stálého míchání vmícháme arašídové máslo
6. Maso vyndané z ledničky 15 minut před grilováním napíchneme na špízy a grilujeme 5 minut z obou stran, pak špízy sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a podáváme s arašídovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy