REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové satay s arašídovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z marinované krkovičky, grilované a podávané s arašídovou omáčkou.


Ingredience:
600 gvepřové krkovice
Na marinádu:
5 lžiceoleje
2 lžícenasekané petrželky
4 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
šťáva z 1/2 citronu
mletý černý pepř
sůl
Na omáčku:
250 mlkokosového mléka
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceoleje
1 lžícestrouhaného zázvoru
150 garašídového másla
1 ksšalotky
1 kschilli papričky
2 ksstroužků česneku
trocha moučkového cukru

Postup:

1. Očištěnou krkovičku opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a pak ještě nakrájíme na nudličky
2. Do misky dáme olej, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku, oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku, citronovou šťávu, na drobno nasekanou petrželku, špetku soli, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí potřeme nakrájené maso, zakryjeme fólií, dáme do chladničky a necháme marinovat
4. Na omáčku rozehřejeme olej, vsypeme oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, necháme zesklovatět, přimícháme na jemno nastrouhaný zázvor, oloupané, na drobno nakrájené stroužky česneku, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku a krátce vše orestujeme 5. Přilijeme sójovou omáčku, necháme zredukovat, pak přidáme moučkový cukr, kokosové mléko, přivedeme k varu, ihned sundáme z tepla a za stálého míchání vmícháme arašídové máslo
6. Maso vyndané z ledničky 15 minut před grilováním napíchneme na špízy a grilujeme 5 minut z obou stran, pak špízy sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a podáváme s arašídovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy