Orestované kousky vepřového masa, zalité pikantní omáčkovou směsí, doplněné o pálivé papričky a burské oříšky. Recept původem z Číny.
Ingredience:
600 g | vepřového masa z plece |
50 g | burských oříšků |
6 lžic | oleje |
1 lžíce | solamylu |
5 ks | pálivých papriček |
Na omáčkovou směs: | |
3 lžíce | sójové omáčky |
1 lžička | mletého zázvoru |
1 lžíce | solamylu |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky nebo hranolky, posypeme solamylem, promícháme a necháme odležet
2. Na nudličky nakrájíme očištěné a jadřinců zbavené papričky a za stálého míchání je na části oleje orestujeme, orestované papričky pak přendáme do misky
3. Do pánvičky zamaštěné od papriček přilijeme zbytek oleje, necháme dobře rozehřát a vložíme nakrájené, odleželé maso, za stálého míchání ho několik minut opékáme
4. Opečené maso zalijeme připravenou omáčkovou směsí se zázvorem a stále mícháme, aby se nepřipálila
5. Nakonec do pokrmu vmícháme připravené papričky, pokrm odstavíme a v této fázi přidáme burské oříšky, ochutnáme a případně ještě pokrm osolíme.
Příprava omáčkové směsi: Do sójové omáčky zamícháme solamyl, omáčku dochutíme mletým zázvorem.
Doporučení:Vhodnou přílohou je dušená rýže, popřípadě čerstvý chléb.