REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky se zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Japonské Šógajaki donburi jsou vlastně marinované vepřové řízky, zprudka opečené na rozpáleném oleji.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové řízky z kýty
4 lžícesójové omáčky
3-4 lžičkymletého zázvoru
olej

Postup:

1. Omyté, důkladně okapané, vepřové řízky naklepeme, po krajích na několika místech nařízneme a vložíme do mísy
2. Maso zalijeme sójovou omáčkou, posypeme zázvorem a necháme 20-30 minut marinovat
3. V dobře rozehřátém oleji řízky zprudka po obou stranách opečeme
4. Opečené maso zalijeme zálivkou a necháme na mírném ohni, dokud ze zálivka zcele nevstřebá.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme rýži se zeleninou oblohou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy