REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňské žemlové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší kulaté knedlíky z malých žemlí, cibule, mléka, vejce a hrubé mouky, servírované polité máslem a posypané nasekanou petrželkou.


Ingredience:
6 ksmalých žemlí
1,5 ksvejce
20 gmásla
7 gcibule
4 ghrubé mouky
3 dlmléka
trochu zelené petrželky
sůl
voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Na kostičky nakrájené žemle, drobně posekanou cibulku a petrželku prudce orestujeme na rozpáleném tuku
2. Vychladlé žemle dáme do mísy a zalijeme mlékem, v němž jsme rozkverlali vejce a sůl, necháme stát, dokud tekutina do žemlí nevsákne
3. Přidáme mouku, důkladně promícháme a z hotového těsta uděláme větší kulaté knedlíky
4. Jednotlivé knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 12 minut
5. Knedlíky podáváme celé polité máslem a posypané nasekanou zelenou petrželkou.

Doporučení:

Tyto knedlíky se hodí k pečeným i zadělávaným pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy