REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňské pusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sněhové pusinky z bílků, cukru, ořechů a čokolády, zdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
100 gmletých ořechů
70 gčokolády
3 ksbílků
3 lžícepískového cukru
tuk na plech
Na ozdobu:
čokoládová poleva

Postup:

1. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně zašleháme pískový cukr
2. Do hodně tuhého sněhu lehce vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu a na jemno mleté ořechy
3. Na tukem dobře vymazaný plech tvoříme z těsta lžičkou hromádky přiměřeně od sebe, vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme (sušíme) asi 30 minut, než pusinky zrůžoví
4. Pak vychladlé pusinky postříkáme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy