REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňské ořechové taštičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šátečky z tvarohového těsta plněné ořechovou náplní, upečené v troubě dozlatova, nakonec obalené v moučkovém cukru.


Ingredience:
Na těsto:
100 gpolohrubé mouky
100 gtvarohu
100 gmásla
50 gcukru
2 rovné lžičkykypřícího prášku
1/2 sáčkuvanilkového cukru
1 ksžloutek
kůra z půlky citronu
Na náplň:
70 gmletých lískových (vlašských) oříšků
50 gmletého cukru
1 ksvejce
Ostatní:
1 ksrozšlehaný bílek na potření
moučkový cukr na obalení cukroví

Postup:
  1. Polohrubou mouku smícháme s kypřícím práškem, na pomoučené pracovní ploše k mouce přidáme vanilkový cukr, žloutek, citronovou kůru, tvaroh, cukr a máslo, vše rychle zpracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme odležet v lednici zabalené do mikrotenového sáčku
  2. Připravíme náplň; vejce, mletý cukr, vanilkový cukr a lískové oříšky spolu utřeme
  3. Těsto vyválíme na placku silnou asi 5 mm, z té vykrájíme kolečka o průměru cca 5-8 cm
  4. Do středu každého kolečka pak dáme ořechovou náplň, přeložíme, okraje přitiskneme například vidličkou, cukroví poklademe na plech vyložený papírem na pečení
  5. Cuktoví na plechu potřeme bílkem
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 20 – 25 minut
  7. Ještě horké cukroví obalíme v moučkovém cukru a necháme úplně vychladnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy