REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňské dortíčky plné oříšků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kolečka z mouky, cukru, másla a oříšků, slepená a potřená oříškovým krém, nakonec obalená ve strouhaných oříšcích.


Ingredience:
160 ghladké mouky
120 gmásla
80 gjader lískových oříšků
80 gmoučkového cukru
1 lžíce koňaku nebo rumu
tuk na plech
Na krém:
3-5 lžicmletých lískových oříšků
1 lžícehladké mouky
140 gmoučkového cukru
125 gmásla
1/8 lmléka
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksžloutku (nemusí být)
Na dohotovení:
mleté oříšky na obalení

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na jemno mleté lískové oříšky, na menší kousky nakrájené změklé máslo, cukr, koňak nebo rum a vypracujeme vláčné těsto
2. Z těsta vyválíme plát silný 3 mm, kulatou formičkou vykrájíme kolečka, která rozložíme na tukem vymazaný plech a pečeme při 180 °C dorůžova
3. Připravíme si krém; mléko rozmíchané s moukou za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty, sundáme z tepla a hustou kaši necháme za občasného zamíchání vychladnout, mezitím změklé máslo našleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutkem do pěny, po lžičkách za stálého šlehání přidáme vychladlou kaši a na jemno mleté vlašské ořechy
4. Pak upečená vychladlá kolečka spojíme připraveným oříškovým krémem, kterým v tenké vrstvě potřeme i povrch a strany spojených koleček, obalíme je v mletých oříšcích a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Víte, jak uvařit čerstvá vejce natvrdo aby se dala dobře oloupat?

Už jste se setkali s tím, že vejce uvařená natvrdo vám nešla hladce oloupat? Byla na 99 % čerstvá. A jak tedy uvařit čerstvá vejce, pokud jimi chceme ozdobit například chlebíčky, aby nebyla kolečka okousaná jako od myší? Použijte, při jejich vaření, jedlou sodu, případně osolenou vodu či ocet!

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Tajemství vietnamské kávy: Jak si ji připravit u sebe doma?

Vietnamská káva je považována za jednu z nejsilnějších na světě, i proto se její bohatá chuť dostala do popředí kávového světa. Klíčem k její jedinečnosti není jen robusta s vysokým obsahem kofeinu, ale také její nezaměnitelný doplněk – zahuštěné mléko. Připravte si doma šálek vietnamské kávy, která vás ohromí svou jedinečnou chutí.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.