REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňské knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kostičky housky smíchané s povoleným máslem, vejci, petrželí …uvařené v osolené vodě ve formě kulatých knedlíků.


Ingredience:
200 ghousky
120 gmásla
2 kscelá vejce
2 ksžloutky
4 lžícemléka
3 lžícemouky
3 lžícestrouhanky
2 lžícepetrželky
mletý pepř
sůl
voda na uvaření

Postup:

1. Housky nakrájíme na kostičky a velmi lehce opečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
2. Do vyšlehaného povoleného másla vmícháme vajíčka, přidáme opečené housky, nasekanou petrželku, dochutíme trochou mletého černého pepře a osolíme, nakonec pokropíme mlékem a necháme směs odležet
3. Až do sebe houska mléko nasákne, přisypeme trochu mouky a o něco více strouhanky a opatrně umícháme těsto
4. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky ve velikosti menšího jablka
5. V mírně osolené vařící vodě vaříme cca 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy