REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tyrolské špekové knedlíky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z kostiček rohlíků máčených v mléce a vejci, promíchané spolu s dalšími surovinami, uvařené ve vodě ve tvaru koule, podávané hojně posypané osmaženou cibulkou.


Ingredience:
6 kshousek den starých
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
2 lžícenasekané petrželky
150 gslaniny
hrubá mouka
mléko
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Housky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce, kostičky se nesmí rozpadnout, ale jen nasáknout
2. Cibuli nakrájíme na kostičky, lehce osmahneme na nakrájené slanině, přidáme k nakrájené housce společně s nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme
3. Směs promícháme a podle potřeby zahustíme moukou 4. Navlhčenýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky, které vkládáme do vařící vody, vaříme zhruba 10-12 minut podle velikosti, občas promícháme, aby se knedlíky nepřichytili ke dnu
5. Uvařené knedlíky necháme v sítku okapat
6. Knedlíky na talíři posypeme osmaženou cibulkou a podáváme jen tak, samotné spolu s kyselým zelím, nebo jako přílohu k pečenému masu.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy