REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňský knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový knedlík z rohlíků, mléka, vajec a hrubé mouky.


Ingredience:
8 ksrohlíků z předešlého dne
2 ksvajec
1/4 lmléka
100 ghrubé mouky
40 gmásla
petrželka
sůl

Postup:

1. Na jemno nakrájenou petrželku zpěníme na rozpáleném másle a promícháme se žemlemi nakrájenými na malé kostičky, necháme vychladnout
2. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, sůl a necháme chvíli prosáknout
3. Rohlíky poprášíme moukou, lehce promícháme a z těsta utvoříme šišku, kterou dáme do navlhčeného, vyždímaného látkového ubrousku
4. Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na každé straně jej dvakrát zavážeme nití (hned těsně u těsta a v rozmezí 2 cm za těstem), dáme do vařící osolené vody a vaříme
5. Po 10 minutách vnitřní nitě rozřízneme a knedlík vaříme celkem 35 – 40 minut
6. Jakmile je knedlík uvařený, propíchneme ho vidličkou, aby nám odešla pára.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy