REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Veselá halloweenská čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kandované ovoce, bonbóny a kousky čokolády vyskládané na čerstvě na plech vylitou horkou čokoládu, vhodná koleda na Halloween.


Ingredience:
Na čokoládu:
250 g práškového cukru
200 gztuženého tuku (100 %)
120 gkakaa
Ostatní:
1 balíčekželé bonbonů nejlépe s halloweenskou tématikou
1 balíčekkandovaného ovoce
1 baleníčokoládových lízátek, tyčinek a pod.
papír na pečení

Postup:

1. V horké lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme tuk, který pak smícháme s kakaem a cukrem, směs mícháme dohladka
2. Horkou čokoládu nalijeme na plech
3. Do čokolády vyskládáme ozdobné bonbóny, kandované ovoce i čokoládky a necháme vychladnout
4. Halloweenskou čokoládu vyklopíme, rozdělíme nožem, nebo nalámeme na větší části a můžeme ji na talíři u dveří rozdávat malým koledníkům.

Doporučení:

Pokud se nechcete dělat s domácí čokoládou, stačí rozpustit v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni kupovanou hořkou čokoládu.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy