REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zdravé „Ferrero“ kuličky z lískových ořechů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké, přitom zdravé mlsání, že to nejde dohromady? Ale jde! Máme tu recept od Labety na chutné Ferrero kuličky z lískových ořechů, které jsou sladké, ale přitom zdravé a dokonce chutnají moc dobře. Přitom jejich výroba je jednoduchá a poměrně rychlá.


Ingredience:
1 hrneklískových ořechů + stranou několik celých ořechů, které vložíte do středu
1/2 hrnku + 1 lžícečokoládových peciček
1 lžícekokosového oleje
2 lžíceBIO Kakaového prášku ISWARI
2 lžíceagávového sirupu
1 lžičkavanilkového extraktu
190 ghladkého arašídového másla
BIO Konopný proteinový prášek ISWARI
špetka soli

Postup:
  1. Lískové ořechy vložte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nejsou nasekané na malé kousky (část si lze odložit stranou pro následné obalení).
  2. Přidejte kakaový prášek, agávový sirup, vanilkový extrakt, sůl a lžíci čokoládových peciček a mixujte, dokud se ingredience nespojí. Pokud je směs příliš suchá, přidejte lžíci vody. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby se z ní daly formovat kuličky.
  3. Ze směsi vyválejte kuličky o velikosti sousta a do středu každé vtlačte lískový oříšek.
  4. Nyní si připravíme čokoládovou polevu. Čokoládové pecičky s 1 lžící kokosového oleje vložíme do mikrovlnné trouby a necháme rozpustit.
  5. Kuličky následně obalíme v rozpuštěné čokoládě, popřípadě v nasekaných lískových oříšcích a necháme vychladit v lednici.
Doporučení:

Recept k článku: Vyznejte se v rostlinných proteinech. Které jsou nejlepší a jak je zakomponovat do běžných jídel?

Poznámka:

zdroj: labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Rychlé a jednoduché recepty pro nadšené hráče. Doplňte energii i během vypjatých turnajů!

Hraní her na PC, stejně tak moderní sázení v online casinech, vyžaduje soustředění a perfektní strategii. K tomu všemu je ale třeba také pořádná dávka energie. O tom věděl už samotný hrabě a nadšený hráč karet John Montagu, který v 18. století vynalezl sendvič. V klidu se tak mohl nasytit, aniž by musel odcházet od své milované hry. V podobném duchu jsme přistupovali i my k výběru našich receptů.

číst dále ...

Nejlepším vínem České republiky pro rok 2024 je Ryzlink vlašský, pozdní sběr, 2022 z Vinařství Tichý z Dolních Dunajovic

Absolutním šampionem Salonu vín – národní soutěže vín ČR 2024, a tedy nejlepším vínem pro následující rok se stal Ryzlink vlašský, pozdní sběr, šarže 10/22, 2022 z Vinařství Tichý z Dolních Dunajovic. V sídle Národního vinařského centra ve Valticích o tom rozhodlo hodnocení finalistů této největší soutěže vín v České republice. Soutěž pořádá Národní vinařské centrum za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR.

číst dále ...

Obědy lidem, ne do koše. Sbírka na záchranu obědů z jídelen je spuštěna.

V České republice meziročně vzrostl počet domácností s příjmem pod hranicí chudoby z 9 % na 16 %. Souběžně se ve firemních kantýnách každodenně vyhodí 72 000 plnohodnotných obědů. Organizace Zachraň jídlo spouští už podruhé veřejnou sbírku Obědovka na fungování projektu Zachraň oběd, díky kterému se daří zbylé obědy doručit lidem v nouzi a eliminovat tak potravinový odpad.

číst dále ...

Jak jedli naši předkové – 1 díl

Česká kuchyně, tím je míněna i ta moravská, byla v minulosti proslavená. Některé pokrmy dokonce obohatili světovou kuchyni. Ano, i daleko za našimi hranicemi se proslavilo nejen plzeňské pivo, podle kterého se ve světě některá světlá piva nazývají Pilsner, ale díru do světa udělaly i naše české knedlíky, medovina, či například lívance.

číst dále ...

Oživení svátečních chutí: Nové kulinářské výzvy na stanici TV Paprika

S blížícími se vánočními svátky přichází čas na tradiční sváteční pokrmy, které dovytvářejí nezaměnitelnou atmosféru chvil strávených v rodinném kruhu. Přesto však může po několika dnech těch stejných jídel vyvstat potřeba vyměnit je za něco nového a osvěžujícího. Na TV Paprika se právě v prosinci otevírají brány do světa netradičních a neuvěřitelně chutných receptů, které vám pomohou vrátit radost z přípravy a konzumace jídla v tomto období.

číst dále ...

Bramborový salát: Stálice na slavnostním stole i zdroj rodinných hádek

Asi málokteré jídlo vyvolává tolik rozepří, jako vánoční bramborový salát. Tu pravou, jedinou a nejlepší recepturu má totiž každá rodina jinou, a každá si za tou svou samozřejmě stojí. Jste tým hrášek, nebo se bijete za přidané jablko? Bramborový salát je zkrátka jedinečný.

číst dále ...

Klasa slaví 20. narozeniny speciální perníčkovou pečící edicí

Nejznámější česká značka kvality Klasa letos slaví významný milník – 20 let na trhu! Již od roku 2003 provází logo Klasa v českých obchodech spotřebitele, kteří hledají kvalitní suroviny. Abychom tuto příležitost oslavili, připravili jsme pro vás speciální sérii cukrářských receptů, které spojují ty nejkvalitnějších suroviny s tou pravou atmosférou blížících se Vánoc. A co by to bylo za oslavu bez překvapení! Všechny recepty v této sérii jsou výsledkem spolupráce s paní Andrle, majitelkou malého, avšak výjimečného pražského perníkářství „Perníčkův sen“, které je držitelem prestižní značky Klasa zaručující špičkovou kvalitu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy