REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový bůček s pikantní nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masitý bůček naplněný pikantní náplní z veky, vajec, mléka, cibule, játrové paštiky, šunky, másla, pepře a dalších ingrediencí, upečený na slanině dočervena.


Ingredience:
1,5 kgmasitého bůčku
60 ganglické slaniny
1 lžícemásla
kmín
voda
sůl
Na nádivku:
200 gšunky
100 gjátrové paštiky
80 gmásla
3 ksvejce
1 ksmenší bílé veky
1/2 ksvelké cibule
2 hrstistrouhanky
1/4 lmléka
hodně zelené petrželky
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Masitý bůček opereme a ostrým nožem v něm vyřízneme objemnou kapsu, z venku u zevnitř maso osolíme
2. Připravíme si nádivku; veku nakrájíme na drobné kostičky, které v míse zvláčníme mlékem, přidáme změklé máslo, dva žloutky, paštiku, drobně usekanou cibuli, na jemno pokrájenou šunku a zelené usekané natě
3. Nádivku osolíme, okořeníme pepřem a dle potřeby ještě přidáme buď mléko nebo strouhanku (záleží na hustotě směsi), vše důkladně promísíme
4. Nakonec do nádivky opatrně zamícháme tuhý sníh z bílků
5. Bůček naplníme nádivkou a díru zašijeme nití nebo zajistíme špejlemi či jehlami
6. Naplněné maso potřeme máslem a vložíme do pekáče, který má dno pokrytý plátky anglické slaniny
7. Nepatrně podlijeme vodou, přidáme kousek cibule a za častého podlévání pečeme do červena
8. Čerstvě upečený bůček necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.

Doporučení:

Takto upečený bůček můžeme servírovat i teplý, například s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy