REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový bůček s pikantní nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masitý bůček naplněný pikantní náplní z veky, vajec, mléka, cibule, játrové paštiky, šunky, másla, pepře a dalších ingrediencí, upečený na slanině dočervena.


Ingredience:
1,5 kgmasitého bůčku
60 ganglické slaniny
1 lžícemásla
kmín
voda
sůl
Na nádivku:
200 gšunky
100 gjátrové paštiky
80 gmásla
3 ksvejce
1 ksmenší bílé veky
1/2 ksvelké cibule
2 hrstistrouhanky
1/4 lmléka
hodně zelené petrželky
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Masitý bůček opereme a ostrým nožem v něm vyřízneme objemnou kapsu, z venku u zevnitř maso osolíme
2. Připravíme si nádivku; veku nakrájíme na drobné kostičky, které v míse zvláčníme mlékem, přidáme změklé máslo, dva žloutky, paštiku, drobně usekanou cibuli, na jemno pokrájenou šunku a zelené usekané natě
3. Nádivku osolíme, okořeníme pepřem a dle potřeby ještě přidáme buď mléko nebo strouhanku (záleží na hustotě směsi), vše důkladně promísíme
4. Nakonec do nádivky opatrně zamícháme tuhý sníh z bílků
5. Bůček naplníme nádivkou a díru zašijeme nití nebo zajistíme špejlemi či jehlami
6. Naplněné maso potřeme máslem a vložíme do pekáče, který má dno pokrytý plátky anglické slaniny
7. Nepatrně podlijeme vodou, přidáme kousek cibule a za častého podlévání pečeme do červena
8. Čerstvě upečený bůček necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.

Doporučení:

Takto upečený bůček můžeme servírovat i teplý, například s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy