REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda plněná sekanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát vepřové kýty plněný sekanou, anglickou slaninou a párkem.


Ingredience:
Na 15 kousků:
200 gmletého vepřového masa
300 gvepřové kýty
100 ganglické slaniny
1 lžičkasladké papriky
1,5 ksnožičky párku
1 ksvejce
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřový plátek masa z kýty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na alobalu 2. Takto připravený steak pokryjeme nejdříve plátky anglické slaniny a pak nádivkou připravenou z mletého masa, vejce a koření, kterou předem důkladně promícháme a necháme chvíli odležet
3. Nakonec umístíme doprostřed uzeninu
4. Roládu pevně smotáme a utáhneme alobalem, ve kterém ji pečeme 40 minut při 200 °C
5. Po dopečení roládu necháme vychladnout a pak je naporcujeme na plátky.

Doporučení:

Párek můžeme obměnit kyselou okurkou nebo vařeným vejcem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy