Plát vepřové kýty plněný sekanou, anglickou slaninou a párkem.
Ingredience:
Na 15 kousků: | |
200 g | mletého vepřového masa |
300 g | vepřové kýty |
100 g | anglické slaniny |
1 lžička | sladké papriky |
1,5 ks | nožičky párku |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřový plátek masa z kýty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na alobalu 2. Takto připravený steak pokryjeme nejdříve plátky anglické slaniny a pak nádivkou připravenou z mletého masa, vejce a koření, kterou předem důkladně promícháme a necháme chvíli odležet
3. Nakonec umístíme doprostřed uzeninu
4. Roládu pevně smotáme a utáhneme alobalem, ve kterém ji pečeme 40 minut při 200 °C
5. Po dopečení roládu necháme vychladnout a pak je naporcujeme na plátky.
Párek můžeme obměnit kyselou okurkou nebo vařeným vejcem.