Vepřové maso nakrájené na kostky, napíchané na špejle střídavě se slaninou, potřené marinádou, na rozpáleném grilu grilované.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
150 g | slaniny |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžičky | kari |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 ks | chilli papričky |
Postup:
1. Vepřové maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme a opepříme
2. Slaninu nakrájíme na menší plátky a očištěnou chilli papričku nakrájíme na drobno
3. Nakrájenou chilli papričku smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením
4. Na předem namočené špejle napícháme maso střídavě se slaninou, potřeme hustě marinádou a na rozpáleném grilu ze všech stran opékáme asi 15 minut.