REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové špízy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené kousky masa napíchané na jehlice střídavě s cibulí, čabajkou a paprikou, grilované.


Ingredience:
600 gvepřové pečeně v celku
200 gpikantní čabajky
2 lžíceolivového oleje
1 lžícečerveného vinného octa
1 ksvelké červené papriky
1 ksmalé cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Čabajku nakrájíme na kolečka a očištěnou papriku nakrájíme na proužky
2. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na 16 kousků a dáme do mísy
3. Přidáme cibuli nakrájenou na čtvrtky a jednotlivé vrstvy rozebrané od sebe, vše zalijeme olivovým olejem, vinným octem, rukou dobře promícháme, osolíme, opepříme a dáme na 10 minut do chladničky
4. Na jednotlivé jehlice nebo špejle předem namočené do vody napichujeme střídavě maso, cibuli, čabajku, papriku a končit by jsme měli masem, pak osolíme a opepříme
5. Grilujeme na rozpáleném grilu asi 13 minut, za občasného otočení.

Doporučení:

Na špízy můžeme použít kuřecí nebo krůtí maso, čabajku zaměnit za chorizo a cibuli za šalotku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy